maandag 7 maart 2016

BREAKING NEWS!

Met deze maand: 

Brugklasser vermist in de kluisjesgang
Verslag van het bouncebaltoernooi
Lucas over de filmnacht
Michael Talent, een avond vol verassingen



BRUGKLASSER VERMIST IN FILE KLUISJESGANG


Afgelopen maandagmiddag is er een bericht binnen gekomen dat er een brugklasser kwijt is geraakt in de file die in de kluisjesgang elke dag ontstaat. Nadat de file een beetje was opgeklaard en de ouders waren ingelicht is er een politieonderzoek ingegaan om de 12-jarige jongen terug te vinden. 

Na een kleine twee uur gezocht te hebben, bleek het dat de jongen een uur eerder uit was omdat zijn les Engels uitviel. Onderweg naar huis is hij een vriend tegen gekomen en is bij diegene gaan lunchen. 
De ongeruste ouders zijn weer gekalmeerd na het bericht dat hun zoon gewoon veilig thuis was. 

- Marnix Groen





HET BOUNCEBAL TOERNOOI


Op 18 februari werd voor de eersteklassers het bouncebal toernooi weer gehouden! Het was een groot spektakel, althans, groot kon je het niet noemen. Vanwege de afwezigheid van spelers werden er 3 teams samengevoegd tot 1, waardoor er geen 6 teams waren maar slechts 4. Ook speelden er twee meiden mee die verdacht veel op jongens leken. De sfeer was gezellig en de scheidsrechters niet altijd even oplettend. Het regende doelpunten en zelf heb ik gehoord dat een team met zo’n 6-0 heeft verloren. Als je er als eersteklasser niet bij was heb je zeker iets gemist!


Als het goed is komen er nog 2 toernooien aan voor de klassen 1 t/m 3. Later zullen jullie hier meer over horen als de data bekend zijn!

Lucas van de Weijer 








WAS DE FILMNACHT VERMOEIEND?


Om meteen maar even antwoord te geven, best wel ja. Maar het was ook zeker leuk. Er waren verschillende “zalen” waar je films kon zien. Je had de zalen 201, 202/203, 206 en de aula. Er werden vooral veel actiefilms getoond. Zelf ben ik naar onder meer Fast and the furius 7, Lord of the rings: the fellowship of the ring, Kingsman en Non stop gegaan. Er waren 5 rondes met films, maar die laatste is het noemen niet waard, tussen elke ronde mocht je van film wisselen. In de horror zaal (206) werd geen film meer gedraaid, dat kwam omdat de lord of the ring film zo’n 3 uur duurde. 
De filmnacht is zeker een aanrader voor volgend jaar. Zelfs als je het niet de hele tijd volhoudt kun je in de pauze nog even weg, maar eigenlijk waren de leukste films na de pauze. De filmnacht is zeker iets onvergetelijks en ik zal volgend jaar sowieso weer gaan!

-          Lucas van de Wijer




MICHAËL TALENT


De beker voor de winnaar van Michael Talent 2016
Zoals jullie waarschijnlijk allemaal weten werd 26 februari het jaarlijkse Michael Talent gehouden. Dit jaar voor een profielwerkstuk georganiseerd door Laura en Britt. Talent was er zeker! Voornamelijk muziekoptredens en drie dansacts. De avond werd gepresenteerd door een leerlinge en Dennis Elieveld. De acts werden beoordeeld door een jury bestaande uit vier ‘professionals’. Bart, een regisseur en beheerder van een muziekschool in Utrecht, Tara, een zangdocente met haar eigen zangschool, Tijn, een drummer en Suela, een hiphop danseres. Alle vier vrij kritisch op hun vakgebied en zij zouden aan het eind van de avond bepalen wie de winnaar was en dus naar huis zou gaan met een beker.


De avond werd geopend door drie jongens die Muse nadeden met het nummer ‘Psycho.’ Het was al gauw duidelijk dat het niveau van de avond hoog zou liggen als iedereen zo zou spelen als deze jongens. Wat een show! “En dan zijn we nu erg benieuwd naar wat de jury hiervan vond,” werd na elk optreden gezegd door de presentatoren. Ze hadden duidelijk een beetje moeite met de originaliteit van hun zinnen. De jury was ook niet zo goed voorbereid. Elke keer zeggen dat een optreden ‘wel goed’ was is natuurlijk niet de bedoeling van een jury, maar nadat ze dat doorhadden en toch opbouwende kritiek wilde geven werd het alleen maar erger. Het leek wel alsof ze dachten dat ze in een televisieprogramma voor groots talent aan het jureren waren. Op elk zwakke punt in het optreden werden de artiesten bekritiseerd. Op een gegeven moment kwamen er twee jongens die met gitaar, bas en zang twee nummers van hun zelfgemaakte album gingen spelen. Smaken verschillen en wat zij speelden is misschien niet wat iedereen thuis zou luisteren, maar om nou te gaan vragen of ze aan depressie lijden omdat de muziek de jury’s zo verdrietig maakt kan echt niet. Volkomen terecht werden de twee jongens boos en pas nadat het publiek zich er mee ging bemoeien wist de jury eindelijk zijn mond te houden, want ze gingen veel te ver. Het was hun duidelijk niet helemaal bekend dat we slechts een middelbare school zijn die gewoon een amateuristische talentenshow houden.

Mesie en Jasmijn op het podium met de presentatoren
Na de pauze ging het beter, maar toch konden ze soms beter hun mond houden. De artiesten deden het gelukkig wel heel goed. Heel veel verschillende soorten muziek en dans en daarmee ook moeilijk te beoordelen en een winnaar te kiezen. Uiteindelijk heeft Esmé de beker gewonnen met het nummer Nobody’s Perfect van Jessie J. Kortom, ondanks de negatieve jury en was het een geslaagde en talentvolle avond. Hopelijk zien we de artiesten volgend jaar nog terug!






- Mira Siderius













Geen opmerkingen:

Een reactie posten