maandag 7 maart 2016

Schrijfwedstrijd "Lieve Anne Award"

Misschien heb je het al gehoord op school. De VARA organiseert een schrijfwedstrijd vanwege het overlijden van Anne Frank, dit voorjaar 70 jaar geleden. Als jij van schrijven houdt en geïnspireerd bent door het dagboek dat Anne Frank geschreven heeft, dan is dit je kans! Doe mee met de schrijfwedstrijd!

Hoe werkt het :
Schrijf een brief, verhaal, interview of gedicht met als titel Lieve Anne, van maximaal 750 woorden. Wat zou jij willen vertellen aan Anne over deze tijd? Vul het formulier in op het onderstaande adres. Jouw brief wordt dan op Facebook geplaatst en mensen mogen dan gaan stemmen en daar komen dan de 5 beste verhalen uit . Ook de jury kiest 5 verhalen uit die kans maken. Doe dit vóór 31 maart 2016!

De jury bestaat uit:
Cécile Koekkoek (hoofdredacteur/uitgever VARAgids)
Ronald Giphart (schrijver)
Pieter Eckhardt (schrijver 'Meisjes in de Oorlog, redacteur De Wereld draait door)
Özcan Akyol (schrijver en columnist)
Frank van der Lende (Radio 3 DJ)

Dit is de link naar de website :
http://programma.vara.nl/annefrank/schrijfwedstrijd




Ikzelf heb ook een brief ingezonden, waarvan ik jullie graag een stukje wil laten lezen.


Lieve Anne,
Dood. Iedereen gaat, maar toch zijn wij als mensen verdrietig, omdat het voelt alsof er een stuk is weggescheurd uit het leven. Boos, omdat die persoon het niet had verdiend. Machteloos, omdat de dood iets is waar wij geen controle over hebben. Maakt dat de dood slecht? Of is de dood juist goed, omdat het ons bevrijd uit de verschrikkelijke wereld waarin we leven? Die verschrikkelijke wereld waarin er toch nog hoop is. De wereld waarin de mensen voor elkaar zorgen en elkaar helpen. Een wereld die de begrippen ijdelheid, hebzucht, lust, jaloezie, vraatzucht, wraak en gemakzucht niet kent…




Wil je de rest van deze brief lezen, klik dan op de onderstaande link en LIKE :

https://www.facebook.com/notes/lieve-anne-award/michelle-bregten-16-jaar/1685904578334079

Wil je nog meer andere brieven van klasgenoten lezen, ga dan naar de Facebookpagina van de Lieve Anne Award en LIKE de brieven die jij het beste vindt.

https://www.facebook.com/LieveAnneAward/notes


Liefs Michelle

Geen opmerkingen:

Een reactie posten