maandag 7 maart 2016

Nieuw Harry Potter boek meldt J.K. Rowling

Harry Potterfans opgelet, zoals de titel al zegt, er komt een nieuw Harry Potter boek! 20 jaar nadat het eerste boek ooit uitkwam Harry Potter and the Philosopher’s Stone, komt er toch nog een vervolg! Dat heeft de schrijfster, J.K. Rowling, woensdag 10 februari 2016 bekendgemaakt. Het achtste boek wordt een vervolg op de voorgaande zeven boeken over het leven van de tovenaar Harry Potter. Ook al had J.K. Rowling gezworen dat er nooit een vervolg op de serie zou komen, 31 juli zal het nieuwe boek verschijnen. Het wordt echter geen roman, maar een boekversie van een scenario van een toneelstuk.


“Harry Potter and the cursed child” is de titel van het toneelstuk en tevens de titel van het nieuwe boek. In het toneelstuk gaat het leven van de beroemde tovenaar gewoon verder volgens de verhaallijn zoals we het kennen. Het speelt zich 10 jaar na het einde van deel zeven Harry Potter and the deathly hallows af. Hij werkt inmiddels op het Ministerie van Toverkunst als ambtenaar en heeft het moeilijk. Hij kampt met een burn-out, is echtgenoot, heeft drie kinderen die naar school gaan en hij worstelt met zijn roem en het effect daarvan op zijn kinderen. Het toneelstuk zelf gaat 30 juli in première en een dag later komt het voorlopige boek ervan in de winkels in Engeland. J.K. Rowling heeft het boek samen met de regisseurs van het toneelstuk geschreven, John Tiffany en Jack Thorne. Het scenarioboek zal in twee verschillende versies uitkomen, omdat het toneelstuk na de tryout-fase nog aangepast kan worden. Meldt NRC.nl. Wanneer de tweede, definitieve versie uitgegeven gaat worden is nog niet bekend.

J.K. Rowling heeft totaal ruim vierhonderdvijftig miljoen exemplaren van haar boeken verkocht en de zeven boeken zijn in negenenzeventig talen te verkrijgen en elk boek is verfilmd. Niet alleen dit nieuwe deel is wat we verwachten van J.K. Rowling. Eerder is al bekend gemaakt dat er een nieuwe film komt van de ‘Harry Potter-wereld,’ Fantastic Beasts and where to find them. Die film gaat over Newt Scamander, een magie-zoöloog die in de film naar een congres voor magiërs gaat met een koffer vol magische wezens. Het verhaal gaat er uiteindelijk over dat er een aantal van die magische wezens ontsnappen en dan heeft Newt een probleem en krijgt hij allemaal Amerikaanse autoriteiten achter zich aan. Tevens een verhaal uit de tovenaarswereld waar we allemaal niet op kunnen wachten. Deze film zal in Amerika op 18 november 2016 in première gaan en ook in Nederland zal het rond november (waarschijnlijk iets later) uitkomen.

Auteurs: Mira Siderius (en Lotte Daas) 
Bronnen:  

Geen opmerkingen:

Een reactie posten