maandag 7 maart 2016

(Liefdes)advies van Lotte

In de nieuwe rubriek (liefdes)advies van Lotte kunnen leerlingen advies vragen aan onze eigen specialist. We kregen de volgende brieven binnen:



Beste Lotte,

Ik ben bang dat ik verliefd ga worden op een jongen die ik al heel leuk vind. Ik wíl alleen helemaal niet verliefd worden, want hij is toch niet ook verliefd op mij. Hij vindt mij wel leuk, maar niet veel meer dan dat. Hoe zorg ik ervoor dat ik niet verliefd word? Of moet ik het gewoon maar accepteren? Hopelijk hoor ik snel van je,

Anoniem




Hey Anoniem!

Verliefd zijn is helaas iets waar we zelf niet heel veel tegen kunnen doen… Maaaar, geen zorgen, verliefd zijn kan namelijk ook heel leuk zijn! Je geeft aan dat die jongen niet verliefd op jou is, maar hoe weet je dat zo zeker? Je kan proberen om stille hints te geven naar die jongen om er zo achter te komen of hij niet ook verliefd is op jou. Misschien dat je wat extra vaak met hem kan afspreken, of als je een goede gemeenschappelijke vriend hebt, kun je aan haar/hem vragen of hij/zij hem wilt ondervragen. Natuurlijk zou je ook gewoon op hem af kunnen stappen, maar dat vereist wel heel wat moed.


Twijfelen of treurig zijn is in ieder geval nergens voor nodig. Als ik jou was zou ik er gewoon voor gaan. Niet geschoten is altijd mis!


Liefs, Lotte


________________________________________________________________________________________

Hallo Lotte,
Ik heb een probleem. Ik ben verliefd op mijn beste vriend en dat is sowieso al moeilijk, maar hij heeft ook nog eens een vriendin! Ik weet dat hij mij ook wel leuk vind, maar niet meer dan dat. En áls ik ervoor zou gaan, wat ik waarschijnlijk toch niet durf, ben ik bang dat het onze vriendschap verpest. We zijn nu wel al erg close, maar ik zie hem wel echt als méér dan mijn beste vriend. Ik weet echt niet wat ik moet doen… Help me,

X anoniem

Hey anoniem!

Verliefd worden op je beste vriend is inderdaad altijd lastig en helemaal als hij dan ook nog eens een vriendin heeft. Ik snap dat het erg vervelend is dat jij méér wilt dan vrienden zijn, maar als jullie echt zulke goede vrienden zijn lijkt het me niet zo een goed plan om én zijn relatie én jullie vriendschap op het spel te zetten. Mocht het ooit uitgaan met zijn vriendin of je krijgt het gevoel dat het niet zo lekker tussen hun loopt zou ik wél actie ondernemen.
Mocht het niet wederzijds zijn, is de kans groot dat jullie vriendschap zo sterk is dat het de vriendschap verder niet aantast. Mocht het wél wederzijds zijn, is het natuurlijk helemaal mooi! Het is bovendien wetenschappelijk bewezen dat relaties die ontstaan zijn uit vriendschappen het langste zullen duren.
Tot die tijd raad ik je aan om maar gewoon even af te wachten en vooral niet proberen te stoken in zijn relatie. Dan is de kans namelijk helemaal groot dat je je beste vriend verliest en dat is wel het laatste wat je wilt. Ik wens je in ieder geval veel succes in je situatie!

Liefs, Lotte





Heb jij zelf ook hulp nodig, maar weet je niet bij wie je terecht moet? Stuur je probleem naar ons en wij helpen je! Je kan natuurlijk anonieme e-mails sturen, maar wij hebben sowieso de plicht om alles geheim te houden. Voor meer informatie of je probleem, mail naar schoolkrant@stmichaelcollege.nl




- Lotte Daas

2 opmerkingen:

  1. Hey lotte, ik heb een brandende vraag voor jou. jij als lovedocter kan me natuurlijk prima helpen! ik ben super verliefd op een meisje uit het vierde. ik zit zelf in het eerste. ik heb zelf weinig ervaring op het gebied van liefde. als ze in de gangen loop met haar mooie blonde haren en haar blauwe ogen kijken me aan. ik wordt van binnen warmer en warmer. ik krijg een gevoel in me buik waarvan ik niet weet wat het is. please lotte ik heb je hulp nodig, moet ik er op afstappen of moet eindelijk gaan staren naar haar mooie lach. lieve lieve lotte ik heb jou hulp zo hard nodig.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Beste kippensoep, volgende uitgave zal jouw brandende vraag beantwoord worden en wie weet wordt het wel wat... Hou ons op de hoogte en je hoort binnenkort van ons!

    BeantwoordenVerwijderen