maandag 7 maart 2016

Open dag: St. Maarten van 2 februari

De open dag. De dag dat er zo’n duizend groep 8’ers + 2000 ouders rondlopen op school om te kijken hoe onze school zich zo goed mogelijk kan uitsloven. Waarschijnlijk ook de enige dag in het jaar dat er overal gratis koekjes, spekjes en drop te vinden is. Zoals je je misschien nog kan herinneren toen je zelf zo’n kleine koter was, kreeg je bij de open dag van het SMC een tasje om alle informatieboekjes in de stoppen. Het leek dit jaar echter zo dat er meer snoep in het tasje verdween dan boekjes. Hoezo omkoperij?

Een succes was het zeker. Vooral de ouders waren erg enthousiast over de school. Dat mocht ook wel, want werkelijk alles wat bij ons in het magazijn opgeborgen ligt werd uit de kasten getrokken. Er ontstonden zelfs enorme 
Meneer van Rossem geeft uitleg met zijn mars-repen
files bij de scheikunde/natuurkunde lokalen in de neus. Vrijwel alle docenten waren aanwezig en er werd zelfs een popcornmachine ingehuurd. De kinderen hadden er waarschijnlijk minder oog voor, maar de ouders waren heel erg blij met de manier waarop de avond geordend was. Iedereen had namelijk een andere kleur route die ze door middel van pijlen moesten volgen en zo overal in het gebouw kwamen. Daarmee was ondanks het feit dat er 4000 mensen in school rond liepen, de drukte goed verdeeld. De groep 8’ers vonden het SMC over het algemeen erg rustig, in vergelijking met de andere scholen. Nou, dat gaat ze volgend jaar behoorlijk tegenvallen. Kahoot.it had ook een goede dag. Overal werden quizzen gehouden om het vak een beetje te laten zien. Ik bedoel, wie wil nou niet even zijn Nederlands kennis testen? Meneer van Rossem liet natuurlijk zoals elk jaar zijn aardplaten-vulkaan-experiment zien met mars-repen. En zoals elk jaar was dat weer een groot succes. 

Kahoot.it bij Geschiedenis
Bijna elk lokaal was omgetoverd tot een informatiebron van het betreffende onderwerp. Van elk vak natuurlijk, maar ook over bijvoorbeeld VWO extra, laptops en het Technasium dat volgend jaar in gaat. Waar je ook kwam, je werd helemaal doodgegooid met informatieboekjes en mensen in witte shirtjes van de open dag crew die je dingen vertellen.

De lokalen over economie en de talen waren minder populair. Het was duidelijk dat de Bèta vakken de show stalen. Ook gym was heel erg populair. Zo populair dat ik er zelf niet meer in kwam.


De commissies en de musical pakten ook helemaal hun moment. Heel spectra had de kantine voor zichzelf. Er werden onder andere poffertjes en popcorn uitgedeeld, de DJ commissie was muziek aan het draaien en bij party mocht niet eens het horror thema als versiering opgehangen worden. Te eng, volgens Nico. Alles was helemaal veranderd in een en al promotie van de commissies en in de aula kwamen zelfs mensen van de musical “Mathilda” een voorproefje geven met dans en zang. Ook waren verscheidene mensen muziek aan het maken zowel in de aula en de kantine. Kortom, de sfeer zat er goed in.
Voorproefje van de musical "Matilda"
Ik liep rond namens de schoolkrant en ondervroeg zo veel mogelijk ouders en kinderen over de avond. De meeste ouders wilden toch wel graag weten of het wel allemaal past zo veel leerlingen. In mijn volle enthousiasme heb ik ze verteld dat de school heus niet te vol is en dat er prima genoeg plek is! Helemaal gelogen is dat niet, want in theorie is er genoeg plek… Ook waren ze erg nieuwsgierig naar ons anti-pestprotocol en aangezien ik op dat moment bij het lokaal over de zorg van de school stond, werd ik ondervraagd.
Desalniettemin weet ik zeker dat we samen heel veel mensen goed hebben ingelicht over onze school en heel veel zieltjes hebben gewonnen die we volgend jaar terug zullen zien.

Auteur(s): Mira Siderius en Lucas van de Weijer

Foto’s: foto-commissie spectra.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten